technologisch en gastronomisch
onderzoek en advies

 
algemeen   werkwijze   projecten   over Barlactica   contact    
   

Barlactica is het onderzoeks- en adviesbureau van Barbara Hart.

Barbara is levensmiddelentechnoloog met grote gastronomische belangstelling. Zij is bijzonder geÔnteresseerd in biologische productie, streekproducten en 'echt eten'.

Na haar studie levensmiddelentechnologie, met specialisatie zuivelkunde, in Wageningen heeft ze
ruim tien jaar gewerkt bij grote en kleinere  levensmiddelenproducenten en handelsbedrijven als onderzoeker, producttechnoloog, commercieel technoloog en R&D-manager.

Sinds 2007 werkt
Barbara als zelfstandig technologisch en gastronomisch onderzoeker en adviseur.

Barlactica partnerlid van FACEnetwork, de Europese organisatie van kleinschalige bereiders van kaas en zuivelproducten. Barbara is hoofd van de technologie werkgroep van FACEnetwork en inhoudelijk projectleider van Teacheesy. In dit Erasmus+ project worden materialen ontwikkeld om de implementatie van de Europese HygiŽnecode voor kleinschalige bereiding kaas en zuivelproducten te ondersteunen.  

Barbara schrijft regelmatig artikelen voor De Zelfkazer, het vakblad voor boerderijzuivel.   

Barbara was mede-organisator en dagvoorzitter van het 6th
European Farmhouse and Artisan Cheesemakers Congress dat op 7 november 2014 in Nederland is gehouden.

Ze is actief lid van het netwerk van Slow Food professionals in de provincie Utrecht.

Barbara was regiocoŲrdinator voor Utrecht voor de
Week van de Smaak. In het kader van de Week van de Smaak organiseerde zij het Grote Bonendiner in Amsterdam en het Diner Parmentier in Amersfoort.

Op het Slow Food evenement 'Cheese 2011' in Bra (ItaliŽ) organiseerde Barbara een smaakworkshop met bijzondere Nederlandse kazen die gecombineerd werden met biologische wijnen uit de sociale landbouw.

Verder was Barbara actief als bestuurslid van het Genootschap ter Bevordering van Melkkunde en de Vereniging Kwaliteitszorg Geitenhouderij Nederland (VKGN).
Bovendien was Barbara secretaris van de Stichting Jubileum Geitenhouderij en  betrokken bij de organisatie van het
Jubileumsymposium 25 jaar Melkgeitenhouderij in Nederland op 24 mei 2011.


   


foto : Hans Lebbe

View Barbara Hart's profile on LinkedIn