Barlactica is het
onderzoeks- en
adviesbureau van Barbara Hart.
Barbara is levensmiddelentechnoloog met grote
gastronomische belangstelling. Zij is bijzonder geïnteresseerd in biologische
productie,
streekproducten en 'echt eten'.
Na haar studie levensmiddelentechnologie, met specialisatie zuivelkunde, in
Wageningen heeft ze ruim
tien jaar
gewerkt bij grote en kleinere levensmiddelenproducenten en handelsbedrijven als
onderzoeker, producttechnoloog, commercieel technoloog en R&D-manager.
Sinds 2007 werkt Barbara
als zelfstandig technologisch en gastronomisch onderzoeker en adviseur.
Barlactica partnerlid van
FACEnetwork, de Europese organisatie van kleinschalige
bereiders van kaas en zuivelproducten. Barbara is hoofd van de technologie
werkgroep van FACEnetwork en inhoudelijk projectleider van
Teacheesy.
In dit Erasmus+ project worden materialen ontwikkeld om de implementatie van de
Europese Hygiënecode voor kleinschalige bereiding kaas en
zuivelproducten te ondersteunen.
Barbara schrijft regelmatig artikelen voor
De Zelfkazer,
het vakblad voor boerderijzuivel.
Barbara was mede-organisator en dagvoorzitter van het 6th
European Farmhouse and Artisan Cheesemakers Congress
dat op 7 november 2014 in Nederland is gehouden.
Ze is
actief lid van het netwerk van
Slow Food professionals in de provincie Utrecht.
Barbara was regiocoördinator voor Utrecht voor de
Week van de Smaak.
In het kader van de Week van de Smaak organiseerde zij het
Grote Bonendiner in
Amsterdam en het Diner Parmentier in Amersfoort.
Op het Slow Food evenement 'Cheese 2011' in Bra (Italië) organiseerde Barbara een
smaakworkshop met bijzondere Nederlandse kazen die gecombineerd
werden met biologische wijnen uit de sociale landbouw.
Verder was Barbara actief als bestuurslid van het Genootschap ter Bevordering
van Melkkunde en de Vereniging Kwaliteitszorg Geitenhouderij Nederland (VKGN).
Bovendien was Barbara
secretaris van de Stichting Jubileum Geitenhouderij en betrokken bij de organisatie van het
Jubileumsymposium
25 jaar Melkgeitenhouderij in Nederland op 24 mei 2011.
|