technologisch en gastronomisch
onderzoek en advies

 
algemeen   werkwijze   projecten   over Barlactica   contact    
   

Barlactica is het onderzoeks- en adviesbureau van Barbara Hart.

Barbara is levensmiddelentechnoloog met grote gastronomische belangstelling. Zij is bijzonder geïnteresseerd in biologische productie, streekproducten en 'echt eten'.

Na haar studie levensmiddelentechnologie, met specialisatie zuivelkunde, in Wageningen heeft ze
ruim tien jaar gewerkt bij grote en kleinere  levensmiddelenproducenten en handelsbedrijven als onderzoeker, producttechnoloog, commercieel technoloog en R&D-manager.

Sinds 2007 werkt
Barbara als zelfstandig technologisch en gastronomisch onderzoeker en adviseur. Haar klanten zijn voornamelijk bedrijven en organisaties in de (boerderij) zuivelsector.

Barbara schrijft regelmatig artikelen voor Boer en Zuivel, het vakblad voor de boerderijzuivelsector.

Barbara is coordinator van FACEnetwork, de Europese vereniging van organisaties van kleinschalige bereiders van kaas en zuivelproducten. FACEnetwork verenigt 20 productenorganisaties uit 19 landen.  
Barbara is tevens hoofd van de technologiewerkgroep van FACEnetwork en was inhoudelijk projectleider van
Teacheesy. In dit Erasmus+ project werden materialen ontwikkeld om de implementatie van de Europese Hygiënecode voor kleinschalige bereiding kaas en zuivelproducten te ondersteunen.  

Ze is actief lid van het netwerk van Slow Food professionals.

Verder was Barbara bestuurslid van het Genootschap ter Bevordering van Melkkunde en de Vereniging Kwaliteitszorg Geitenhouderij Nederland (VKGN).


   


foto : Hans Lebbe

View Barbara Hart's profile on LinkedIn