Barlactica is het
onderzoeks- en
adviesbureau van Barbara Hart.
Barbara is levensmiddelentechnoloog met grote
gastronomische belangstelling. Zij is bijzonder geïnteresseerd in biologische
productie,
streekproducten en 'echt eten'.
Na haar studie levensmiddelentechnologie, met specialisatie zuivelkunde, in
Wageningen heeft ze ruim
tien jaar
gewerkt bij grote en kleinere levensmiddelenproducenten en handelsbedrijven als
onderzoeker, producttechnoloog, commercieel technoloog en R&D-manager.
Sinds 2007 werkt Barbara
als zelfstandig technologisch en gastronomisch onderzoeker en adviseur. Haar klanten zijn voornamelijk bedrijven en organisaties in de (boerderij) zuivelsector.
Barbara schrijft regelmatig artikelen voor Boer en Zuivel, het vakblad voor de boerderijzuivelsector.
Barbara is coordinator van
FACEnetwork, de Europese vereniging van organisaties van kleinschalige
bereiders van kaas en zuivelproducten. FACEnetwork verenigt 20 productenorganisaties uit 19 landen.
Barbara is tevens hoofd van de technologiewerkgroep van FACEnetwork en was inhoudelijk projectleider van
Teacheesy.
In dit Erasmus+ project werden materialen ontwikkeld om de implementatie van de
Europese Hygiënecode voor kleinschalige bereiding kaas en
zuivelproducten te ondersteunen.
Ze is
actief lid van het netwerk van
Slow Food professionals.
Verder was Barbara bestuurslid van het Genootschap ter Bevordering
van Melkkunde en de Vereniging Kwaliteitszorg Geitenhouderij Nederland (VKGN).
|